Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sardinien-2011


 

Reseberättelse Sardinien 2011

Redan i höstas pratade vi om att det vore skoj att åka på träningsläger utomlands och Björn vår ordförande fick nys om att Kristianstad Triathlonklubb skulle åka till Sardinien och att vi var välkomna att haka på. Vi var väl ett dussintal personer från klubben som nappade och bokade in oss före jul. Nu såhär i efterhand kan man se att det var en kanonhit.

Vi från Höör tog dagens första tåg (05.22) så det blev en tidig morgon och en lång dag. Felaktig skyltning på stationen gjorde också att vi fick ett lättare morgonträningspass när konduktören från spår 3 ropade att det var felskyltat och att hans tåg var påväg att åka och vi var tvugna att få över den gigantiska mängden packning till rätt spår och hinna med tåget. Resan ner till Italien gick dock bra och det var smidigt att ta sig till hotellet med de förbeställda minibuss-taxibilar som Oriana ordnat.. Ett tiotal cykelväskor tar STOR plats..

Vädret på ön var inte alltid det bästa, första dagen och även lördagen bjöd på regn, men det störde inte så mycket för första dagen fyllde vi mest med uppackning och kikande på omgivningarna och lördagen blev allas vilodag med besök i regionens största stad Olbia.

Sardinien kan verkligen rekommenderas i träningssyfte, det fanns en mängd fina vägar med tuffa backar. En normaltur låg på över 1000 höjdmeter så de passen mäts bättre i höjdmeter än i distans/hastighet. Härliga vyer och landskap inåt landet förgyllde turerna rejält.

För de halta och lytta hade vi daglig simträning i havet, det var en bit till stranden, men det var väl värt att gå ner. Turkost avtten och höga berg i fjärran, det såg precis ut som på paradisbilder som resebolag brukar skylta med. Lite kallt i vattnet dock, men med våtdräkt så var det inga problem.


Hotellet var också en lyckoträff, fyrstjärnigt och inte mycket folk för säsongen. Fina rum (kanske lite små med tanke på våra cyklar och all utrustning, men det var ju inte där vi skulle tillbringa veckan), mycket god mat och utmärkt service. Ett bröllop med hög musik och festande på lördagen höll på att förstöra nattsömnen för oss barnfamiljer. Men av någon anledning slutade festen redan kl 23, så så vitt jag vet var det ingen av oss som blev direkt störda. Lite irriterande var dock att poolen ännu inte var igång, det hade gjort att det knappa tiotal barn som var med hade haft en naturlig lekplats på hotellet. Dock visste vi redan innan om att den antagligen inte skulle vara igång så det var ju inget att förvånas över. Nästa år kanske vi ska se till att åka någon vecka senare så att poolen har öppnat och det bli lättare för oss föräldrar att passa den allt större skara barn som kommer till klubben den naturliga vägen..

Vi hade också ett gäng morgonpigga löpare som började dagen kl 06.30 med en en timmes löptur innan frukost.

Summa summarum var det ett härligt gäng som jag tror hade jätteroligt. Jag vet också att flera redan diskuterat vad man ska göra nästa år, kanske åka till samma ställe, för det var verkligen prisvärt och bra.

 

Bilder och text:
Linus Helmestam

Det finns inget album kopplat till denna sida.

 

   2022

Besök oss på FB


Sponsorlogga-Aterra

Kanot centralen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Frosta Multisport - Triathlon
Stellan Borg, Kustvägen 10
24335 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info