Hoppa till sidans innehåll

Frostavallen-2011


Varmt och tekniskt på
FM Race 2011

Det var väl knappast någon som trodde att det skulle bli en sådan varm och solig dag efter två veckors regn! Härligt för åskådarna men desto svettigare för de tävlande.
11.00 gick starten för den fjärde deltävlingen Svenska Multisportcupen. Det visade sig att banorna var tuffare än väntat så det blev en lång dag för de tävlande!

För dam- och mixlagen började tävlingen med en snitslad MTB till paddlingen och för herrarna var det en kort gafflad orientering. Mölndal Oudoor IF 1 med Anna Nordelöf och Lina Lindberg tog ledningen direkt och höll den hela vägen in i mål. De var mycket nöjda med tävlingen och gladdes åt den lite tuffare orienteringen. Extra roligt tyckte de att det var att vara allra första lag i mål av samtliga klasser. I Mixklassen var det favorittippade Up & Running med Jo Inge och Wendy Fjellstad, som tog hem segern efter bra orientering och i herrklassen var det Axa Sport Club med John Karlsson och Scott Cole, som tog hem segern trots tidstillägg för att ha missat snitsling.

Alla ledarlagen i respektive tävlingsklass höll tidsplanen fram till den långa orienteringen, som var teknisk och lite tungsprungen. Den sträckan tog tyvärr musten ur många lag, vilket ledde till långa sluttider för
topplagen. Tyvärr var det också en del lag som inte klarade hela banan under maxtiden och därför missade djurparks orienteringen med det svalkande doppet i Vaxsjön.

Det var glädjande att se att alla lag i Prova på klassen hann in under maxtiden även om det bara var med nio minuters marginal för team Klen Ben med Susanne Persson och Jennie Kranz. Det delades ut ett spurtpris i
Prova på klassen och det gick till hemmalaget ”Pripps Blå” med Rickard Pripp och Thomas Johansson. De fick varsitt cykelkartställ, så nu kan de delta i den långa klassen nästa år.

Det var första året som vi vår tävling var en del av Svenska Multisport Cupen och vi har dragit många lärdomar av det. Vi ska göra vårt yttersta för att nästa års tävling ska bli snäppet bättre! För att göra
tävlingen mer publikvänlig ska vi försöka ha nästa TC på samma ställe som paddlingen ska vara, så att alla växlingar blir på samma ställe. Vi ska även försöka ha lite snabbare resultathantering, så att de som vill kan sätta igång och analysera direkt!

Vi hoppas att den tuffa banan inte avskräcker någon från att delta nästa år utan att Ni får blodad tand och tränar lite mer orientering. Det blir kanske lite lättare orientering nästa år, den som deltar får se!
Troligtvis kommer vi helt att byta tävlingsområde till nästa år, så att ni som har varit med alla tre åren inte ska känna er för hemmastadda. Vi i Frosta Multisport är nöjda med genomförandet av arrangemanget och det verkar som att de flesta tävlande och åskådare också var det. Vi fick många positiva kommentarer av er tävlande och det värmer. Roligt att ni uppskattade banorna och terrängen.

Vi ses på FM Race 2012

Jonas Andersson
Frosta Multisport

Uppdaterad: 22 DEC 2012 20:23

 

   2022

Besök oss på FB


Sponsorlogga-Aterra

Kanot centralen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Frosta Multisport - Triathlon
Stellan Borg, Kustvägen 10
24335 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info