Hoppa till sidans innehåll

Frostavallen-2012


Högt tempo och tuffa fighter på FM Race 2012

 

IMG_7229 IMG_7258

 

En fin höstdag mötte upp de tävlande när de kom till TC som låg vid Vaxsjöns strand på Frostavallen i Höör, platsen för höstpremiären i sprintcupen. Torrt väder hade gjort banorna riktigt snabba så efter knappa tre timmars tävlande gick segrarna i mål i respektive klass.
Samtliga klasser startade stående på stranden med första sträckans karta under foten. Det var en kort rogaining i anslutning till TC. Lagen spriddes för vinden för att sedan fortsätta med olika moment.

 

Mix klassen fortsatte med orientering i ytterligare 45 minuter efter rogainingen och det var tight mellan topplagen efter denna sträcka!
Det var i denna klass som den mest spännande kampen skulle komma att utspela sig, med den avslutande paddlingen precis i anslutning till TC. Team Barmark med Jacob Westerberg och Helena Persson tog ledningen ut på cyklingen tätt följda av hemmalaget Frosta Multisport 3 med Tina Lilja och Jonas Andersson. Team Barmark är starka cyklister, men trots det lyckades FM 3 komma ikapp och växla ut som ledare på den sista paddelsträckan.
På tredje plats, men femton minuter upp till täten låg nu Ommberg Multisport med GI Folkestad och Ilona Schouten. Väl i vattnet fick FM 3 en lucka på 50 meter som de höll fram tills att de missade att stämpla en kontroll.
Ovetande om misstaget paddlade de vidare och vid kontroll elva berättade Team Barmark för Jonas och Tina att de hade missat att stämpla.
Med detta kunde FM 3 räknas bort från leken och Team Barmark kunde paddla i mål som segrare i Mix klassen och GI och Ilona kunde paddla hem en andra plats.

 

Damklassen hade tyvärr bara lyckats locka ett lag, Fotbollstöserna. Om laget bestående av Karin Persson och Helena Andersson skulle ta sig runt banan med godkänt resultat, så var segern deras. Det gjorde de och de var mycket nöjda med dagen.
Förra året körde de sin första multisporttävling i motionsklassen på FM Race 2011och i år ställde de upp den dubbelt så långa tävlingsklassen. Fler borde ta efter Fotbollstöserna och våga spänna bågen!
Alla blir väl glada när sporten rekryterar nya utövare och ännu gladare är vi i FM, då tjejerna har blivit våra medlemmar.

 

120908 FM IMG_2245 fc

Fotbollstöserna vid målgång.

 

Herrklassen blev också en spännande kamp mellan tre lag, High Chaparal, Frosta Multisport 1 och Team Sportson Skövde. Efter den första korta rogainingen hade Peter Gustavsson och Ulf Tyrén i High Chaparal en minimal ledning, som de förvaltade bra på paddlingen och höll sin en minuts ledning till tvåorna Team Sportson Skövde med Anders Olsson och Anders Svensson. Daniel Liljedal och Jonas Lindkvist i Frosta Multisport 1 hade tappat fyra minuter på paddlingen och hade nu en tuff uppgift att komma ikapp framför sig. Efter en fin orientering och en bra växling gick FM1 ut som ledare på den avslutade cyklingen med endast 26 sekunders ledning före High Chaparal. Sportson Skövde var nu avhängda. Daniel och Jonas lyckades dryga ut sin ledning och vann herr klassen med dryga tre minuter!

 

 

120908 FM IMG_1764 fc

Daniel Liljedahl


Efter en timme och trettiosju minuter kom John Fallström & Anna Sjödin Karlstad Multisport Röd in som segrare i motionsklassen med god marginal till tvåorna och treorna.

 

I år hade vi lyckats lägga en lite lättare bana och vinnartiderna höll sig strax under de utlovade tre timmarna! Lite blötare väder så skulle vi nog ha prickat tre timmars sträcket ganska exakt, men nu var det mycket torrt och snabbcyklat i skogen, vilket man inte ska klaga på! Vi hoppas att publiken och de tävlande är nöjda med tävlingen och tyckte att det var roligt att ha hela paddlingen så nära inpå TC. Om det var någon som blev avskräckt av den svåra orienteringen förra året och inte deltog i år, så kan ni veta att vi höll vad vi lovade och gjorde den lättare i år.
Vi i Frosta Multisport är nöjda med tävlingen och hoppas att alla andra är det också och håller utgick efter våra kommande arrangemang!
Håll utkik på vår hemsida för det kommer mer!

 

Vi ses på FM Race 2013

FM Race:s tävlingsledning

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:06 Skribent: Stellan Borg

 

   2022

Besök oss på FB


Sponsorlogga-Aterra

Kanot centralen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Frosta Multisport - Triathlon
Stellan Borg, Kustvägen 10
24335 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info