Hoppa till sidans innehåll

Multisportförbund bildat

11 APR 2012 08:47
Ett förbund är bildat
Den 25 februari samlades tävlingsledare och representanter från multisportklubbarna i Ödeshög skidklubbs stuga och bildade Svenska Multisportförbundet. Syftet med förbundet är att arrangera Svenska Multisportcupen samt vara ett samordnande organ för multisport och multisportare i Sverige
  • Skapad: 11 APR 2012 08:47

 

 
Ett förbund är bildat  
Den 25 februari samlades tävlingsledare och representanter från multisportklubbarna i Ödeshög skidklubbs stuga och bildade Svenska Multisportförbundet. Syftet med förbundet är att arrangera Svenska Multisportcupen samt vara ett samordnande organ för multisport och multisportare i Sverige 

Nyhetsbrev april 2012 

Svenska Multisportförbundet

 

Ett förbund är bildat  
Den 25 februari samlades tävlingsledare och representanter från multisportklubbarna i Ödeshög skidklubbs stuga och bildade Svenska Multisportförbundet. Syftet med förbundet är att arrangera Svenska Multisportcupen samt vara ett samordnande organ för multisport och multisportare i Sverige. Utöver Multisportcupen kommer vi också att arbeta med en individuell rankinglista över Sveriges alla multisportare herr och dam.  Vi är inte ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet men det är en möjlighet som vi ser i framtiden.
Vi kommer att publicera information om cuptävlingar, rankinglistan etc på vår hemsida
 

 
 
Foto Michael Sageryd

Multisportcupen 2012 
Efter att under 2011 haft en distans blir det för 2012 ett nygammalt koncept med en sprint- en långcup med olika tävlingshelger. I sprintcupen är vinnartiden 2,5-3 timmar och man paddlar kanadensare, i långa är vinnartiden 4-24 timmar och man paddlar med kajak eller kanadensare. 

Lördag 21 april
Ödeshög (OMMA) - lång cupen

Tisdag 1 maj
Anderstorp (Anderstorpsracet) - sprint cupen

Fredag 18 maj
Kolmården ( Le Grand Tour)  - lång cupen

Lördag 2 juni
Hjo (Sportson Adventure Race) - sprint cupen

Lördag 16 juni
Trollhättan (TSOK multisport race) - lång cupen

Lördagen 18 augusti
Karlstad (Utmaningen) - lång cupen

Lördag 1 september
Kristinehamn (Kristinehamn Adventure Race) - SM långa & lång cupen

 Lördag 8 september 2012
Frosta (Frosta Multisport Race) - sprint cupen

 Lördag 22 september
Stockholm (STAR) – SM sprint & sprint cupen

Lördagen 6 oktober
Göteborg (Femmans Multisport Race) - sprint cupen & långa cupen
 
 
Foto Michael Sageryd
Avgifter för klubbar och tävlingsarrangörer
Vi kommer att ha utgifter för marknadsföring av Multisportcupens tävlingar i media, inköp och underhåll av det materiel som cuptävlingarna disponerar samt administrativa kostnader för hemsidan och rankinglista. För att finansiera detta kommer vi att ta ut följande avgifter för medlemskap i förbundet.
Förening med 1-10 aktiva 500 kr per år.
Förening med 11-50 aktiva 1000 kr per år.
Förening med mera än 50 aktiva 2000 kr per år.
Förening som ska arrangera deltävling i Svenska Multisportcupen måste vara medlem i Svenska Multisportförbundet.
Enskild arrangör som inte är ansluten till multisportförbundet som önskar arrangera rankinggrundande tävling betalar 2000 kr i administrativ avgift.
Avgiften betalas till förbundets bankgiro 851-1768
 

Rankningssystem multisport 2012
Förutom de i cupen ingående tävlingarna kommer också andra multisportävlingar vara rankinggrundande. Exempel på tävlingar som kan komma att bli rankinggrundande 2012 är HÅEC, Ö till Ö, RAID, AIM, 24 H HELAGS och Stockholm Extreme. 
Syfte med rankingen är att tävlande på både motions och elitnivå ska uppmuntras att delta på flera olika multisporttävlingar med varierande inriktning. Det ska bidra till att ge den enskilde multisportaren valfrihet och möjlighet att samla poäng utifrån egna förutsättningar och ambitionsnivå. Rankingen är löpande under året. 
Den som deltar på tävlingar som har anslutit sig till rankingsystemet kommer att få poäng och det är inte bara tävlingar som ingår i Multisportcupen som kommer att vara rankingrundande. Vilka tävlingar som ligger till grund för rankingen 2012 kommer att publiceras på hemsidan under våren. Om du är arrangör och intresserad av att få din tävling rankingrundande kontaktar du förbundet.
Beräkningsgrunden för rankingsystemet är hämtat från internationella Orienteringsförbundet med några modifieringar som finns beskrivna här 

 
 
Foto Michael Sageryd

Ranking 2011 
Det har under 2011 genomförts en försöksverksamhet med resultaten från de 20 största tävlingarna som genomfördes under året. Vi har totalt 350 damer och 950 herrar i rankinglistan från 2011 men på grund av personuppgiftslagen har vi inte kunna publicera den eftersom det krävs medgivande från den enskilde tävlande för att publicera informationen. Men nu ger vi dig en möjlighet till medgivande i efterhand så vi kan publicera listan även med ditt namn.
Du kan lämna ditt medgivande här
Listan med de vi har fått in medgivande ifrån finns här herrar och damer

 
kontaktat förbundet

Nej tack, jag vill avregistrera mig

 

Skribent: Stellan Borg

 

   2021

Besök oss på FB

Sponsorlogga-MC-Center


Sponsorlogga-Aterra

Kanot centralen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Frosta Multisport - Triathlon
Stellan Borg, Kustvägen 10
24335 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: frostamultisport@gma...

Se all info