Hoppa till sidans innehåll

Stor tävlingshelg för FM!

21 AUG 2012 23:02
  • Skapad: 21 AUG 2012 23:02

Det var ett stort antal FM medlemmar som tävlade i helgen och spridningen var stor både georafiskt sett och disciplinmässigt. Det tävlades i sprint triathlon i Kalmar, MTB i Hovdala, Ironman i Kalmar och Bergsmaraton i Björkliden i norr.

 

Själv har jag och Johan Holm kommit hem från Björkliden med 5200 höjdmeter fördelat på 70 km fjällorientering i benen. Tufft men riktigt roligt! Starten gick 09.00 i fredags morse från Björklidens fjällstation med 900 meters klättring de första fem kilometerna. Det bjöds på en mycket spektakulär bana med, branta stup, snöfält och glaciärer som skulle forceras. Knappat åtta timmar efter start tog vi oss ner för den sista branten mot mål och nattläger efter första etappen. Vi var mycket nöjda med dagen och kom in på en femte plats, givetvis ganska långt efter Team Silva som blev 2:a på Multisport VM 2011.

 

I nattlägret sov vi några timmar i våra medburna tält och sovsäckar. Det gäller att slimma packningen till det yttersta, så att man kan springa fort på dagen. Därför blev natten inte den bekvämaste vi haft i 390g sovsäck och 5mm liggunderlag som endast täckte ryggpartiet. Vi satte klockan på 06.00 för att vara klara för start 08.00 på lördag morgon. Gårdagen hade bjudit oss på 2800 höjdmeter, men det kändes relativt bra i benen och dagens bana såg lite lättare ut. Bara 2400 höjdmeter!

 

Masstarten gick och uppe på närmsta bergstopp satt första kontrollen. Vi var riktigt bra med och vi kände oss starka. Vi visste dock att det endast skiljde 15 minuter från vår femte plats ner till en tionde plats, så lite press kände vi. Efter en långkontroll mitt på banan över en fjällrygg kände vi att vi var på väg mot mål, bara en 900 meters klättring till tredje sista kontrollen innan det bar av utför mot mål i Björkliden.

 

Etapp två hade bjudit oss på något nytt, orientering i moln och dimma. Det satte vår orienteringskunskap på prov, men noggrann koll på kompassen och höjdmätaren gjorde att vi kunde hålla ihop det hela vägen till mål. Väl i mål var vi spända på hur det hade gått för de andra lagen. Hade de gått bättre än oss eller hade vi lyckats hålla vår femte plats? Vi fick inte reda på några slutresultat, så spänningen var stor! Efter en skön dusch och en god BAMM burgare kunde jag inte hålla mig längre och gick för att höra mig för i sekretariatet. Svaret jag först fick var att vi hade kommit in på en sjunde plats. Satan tänkte jag, men desto gladare blev jag när de meddelade totalresultatet. Vi hade lyckats hålla vår femte plats! Gött! Det blev en burgare till!

 

Senast vi var med i BAMM var 2006 och tävlingen har vuxit mycket. I år var 333 lag anmälda och nästa år är det 20 års jubileum för tävlingen. Då blir det race igen för vår del! Jag kan verkligen rekommendera BAMM! Det finns tre klasser 30, 50 och 70 km. Vill man vara med får man anmäla sig snart för platserna brukar ta slut fort.

start2-mellan

 

Det blev inte så mycket om de andra tävlingarna, ni får väl skriva själva! Lite rapporter har jag dock fått. Snyggt jobbat i Kalmar allihopa! Speciellt Tina som till slut lyckades knyta ihop säcken i IM och Jörgen till en riktigt bra tid!

 

Nu är det snart dags för FM Race 2012, anmäl er eller kom och hjälp till!

 

Jonas Andersson

Skribent: Jonas Andersson

 

   2021

Besök oss på FB

Sponsorlogga-MC-Center


Sponsorlogga-Aterra

Kanot centralen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Frosta Multisport - Triathlon
Stellan Borg, Kustvägen 10
24335 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: frostamultisport@gma...

Se all info