Hoppa till sidans innehåll

Nu är det Xcup på Orup!

18 SEP 2014 12:37
Välkomna till Orup på lördag 4 oktober då Frosta Multisport arrangerar mountainbiketävling som en deltävling i Xcup 2014.
  • Skapad: 18 SEP 2014 12:37

Frosta Multisport välkomnar Xcup deltagare till Orup för årets sista deltävling. Vi önskar också alla er åskådare välkomna som vill se hur en tävling i mountainbike fungerar och känna av den härliga atmosfär som det bjuds på.

Årets bana:

Likt föregående år blir det en start som skall sträcka ut fältet inför de kommande stigarna. Därefter fortsätter banan i likhet med föregående år med en sträcka innan vi når FMs befintliga svarta Mtb-led. Denna första sträcka innehåller en ny stig i form av teknisk klättring i kraftigt rotbeklädd stig för att därefter få en nedförsåkning strax bredvid. Innan vi når masten där den permanenta banan startar har man den bästa möjligheten att dricka alternativ ligga på omkörning!?!? Sen drar vår intensiva och krävande (läs roliga) vidare för att avslutas med ett nytt stigparti, uppför klipphäll och vidare på helt nygjord sista del innan varvning. Efter varvningen blir det åter igen ett avsnitt med bredare grusväg med alla de möjligheter det ger innan stigarna åter tar vid...

4,8 km och kanske vi får snabbaste tiderna runt 12-13 min !?!?!?

Tider:

Start 1: 40 min alt. 60 min kl 9.30

Nybörjare/ barnlopp: Ca kl 11

Start 2: 60 min kl 11.30

 

FM medlemmar och funktionärer:

FM önskar din delaktighet som medlem vid arrangemanget som funktionär men även som deltagare vid tävlingen. Via funktionärsinlägg på Facebook skriver man in sin möjlighet som funktionär under både fredagens förberedelser i form av snitsling av bana samt under lördagens tävlingar som vägvisare/ fikamästare/ värd och nedplockare. Alla funktioner kommer inte att kunna delges förrän på lördagen då vi ser behovet men FM behöver ditt deltagande och önskar er välkomna!

 

 

Skribent: Fredrik Grytsjö

 

   2021

Besök oss på FB

Sponsorlogga-MC-Center


Sponsorlogga-Aterra

Kanot centralen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Frosta Multisport - Triathlon
Stellan Borg, Kustvägen 10
24335 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: frostamultisport@gma...

Se all info