Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mountainbike


Kontaktperson:

Björn Lilja: 0709-697411

 

Målet med Mtb- cyklingen är att det regelbundet skall finnas gemensamma träningstillfällen. Träningstillfällena kommer att finnas i på Facebook. I nuläget har vi ingen fast träningsdag, vi bjuder in varandra när tillfälle ges, så håll utkik!

Under 2012 fick FM i samarbete med Höörs Kommun möjlighet att färdigställa en permanent Mtb- bana vid Orups sjukhus, denna utökade vi  under 2016-2017. För tillfället sker enbart underhåll.
Vår förhoppning är att det skapas återkommande träningar på banan!

Det finns tre utmärkta banor att välja på. Alla startar vid informationstavlan.
Alla tre banor följer varandra, så vill man byta "färg" under rundan så går det bra. Alla tre startar och slutar på samma ställe.

Svart- Denna är längst och svårast, bjuder på lite utmaningar.
Röd- Följer svart men de svåraste partierna är borta.
Blå- Denna är kortast. Lättåkt bana.

P.s under hösten 2019 och våren 2020 ämnar vi fördigställa en kortare barn/ungdomsbana. Lättcyklad med lätta valbara hinder passager.
Vi tackar Sparbanken Skåne för denna möjlighet.

 

 Träningspolicy Orup Mtb bana

Med den positiva utveckling vi på Frosta Multisport har haft under detta de senaste åren med ökat längden på våran MTB bana i Orupskogen, så har också nyttjandet av Orups strövområde ökat. 
Orups strövområde är främst avsett för fotgängare på de ordinarie motionsslingor, medan den sk svarte märkningen är avsedd för MTB.
Vi på Frosta Multisport är då både tacksamma och stolta över våran bana och dess möjligheter vi fått av Höörs kommun och Stiftelsen som äger marken. 
Genom att våran MTB bana har blivit mer populär, så har även nyttjandet av banan blivet större, men även de andra motionsslingorna av MTB. 
Med den dialog vi har haft med Kommunen och Stiftelsen och de återkopplingar vi mottagit från övriga så har vi då tagit fram följande Guidelines för Orups Strövområde som vi ber er att följa:

Guidelines för Orups Strövområde
• All cykling sker endast på den utmärkta MTB-slingan i Orup
• Det är inte tillåtet att på egen hand göra upp nya MTB-stigar. 
• Det är inte på egen hand tillåtet att förändra den existerande banan eller dess uppbyggnad. 
• Vid möte av eventuella fotgängare, fotgängare med hund eller hästekipage i MTB-spåret skall vi sakta in och eventuellt stanna så företräde ges.

Vi på Frosta Multisport är mycket mån om den förmån vi har med den bana och den satsning vi fått sanktionerad av Kommun och Stiftelse. Med detta ber vi Er om att respektera ovanstående Guidelines så att vi kan fortsätta med att ha våran MTB-bana i Orup. 
Den gällande Allemansrätten är reviderad och kan tas del av under:

http://www.naturvardsverket.se/…/Al…/Det-har-galler/Cykling/

Vi ber om Er förståelse.
Tack på förhand.
Frosta MTB Bansektion

 

 

Träningspolicy Mtb- cykling allmänt i Frosta Multisport!

Viktig information som gör vår träning säker, rolig och till en stor upplevelse.

För att göra våra träningar roligare och underlätta för såväl nya som gamla medlemmar har vi skapat en träningspolicy för Mtb- cykling. I denna policy beskrivs hur våra träningar går till och vad man kan förvänta sig och vad som förväntas av deltagarna. Det bidrar även till vår säkerhet att vi beter oss på ett så enhetligt sätt som möjligt i trafiken och skogen. Det mesta är sunt förnuft.
Träningspolicyn är ett levande dokument och den kommer att uppdateras allt eftersom klubben utvecklas.

Säkerhet

Hjälm
Självklart bär vi hjälm när vi tränar. Se till att den är i bra skick och rätt inställd!

Belysning
Den tid på året då vi delvis riskerar att cykla i mörker ska alla cyklister vara utrustade med lyse fram och bak.

Bromsar och växlar
Självklart ser vi till att bromsar och växlar fungerar innan vi ger oss ut och tränar.

I Trafiken
Vi stannar alltid för rött ljus och Stopplikt. Ligger man först i klungan undviker man givetvis att köra mot gult, eftersom det kan splittra gruppen. Ge alltid tydliga tecken – ropa, och visa med händerna vad du tänker göra!

I Skogen
Då skogen är vår huvudsakliga träningsplats handskas vi med den i enlighet med Allemansrätten och vårt sunda förnuft. Vi får aldrig göra oss skyldiga till skadegörelse av naturen och vid de platser där cykelåkning kan vålla eventuella skador i marken lyfter vi cykeln och går till fots.
Detta är framförallt vid blött eller mjukt underlag. Tydliga signaler och tecken ges till eventuellt mötande eller förbipasserande.

Cykling

Ge tecken
Självklart visar vi alltid åt vilket håll vi ska, höger, vänster eller rakt fram. Detta gör vi med händerna samt ropar då det krävs.

Mtb- cykling kräver stor koncentration och uppmärksamhet av cyklisten för bästa val av spår osv, dock försöker vi ge tecken till bakomvarande cyklister, för att underlätta eller öka säkerheten för samtliga.

Detta kan gälla såväl hinder i spåret, halt underlag, lös grus etc.

Träning

Alla som är intresserade av att delta vid träningarna är välkomna, den planerade nivån på mtb- rundan får gärna beskrivas i kalendern. När vi är många som deltar försöker vi bilda olika grupper för allas skull. Träningsansvarig är den som bjudit in till träningen, ev. fler träningsansvariga utses då det behövs.

Varmt välkomna att delta vid träningarna eller vid frågor, tips och liknande!

Uppdaterad: 06 AUG 2019 13:31 Skribent: Stellan Borg
E-post: This is a mailto link

 

   2022

Besök oss på FB


Sponsorlogga-Aterra

Kanot centralen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Frosta Multisport - Triathlon
Stellan Borg, Kustvägen 10
24335 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info